[Billede af firmalogo]  

Startside Op Feedback Søg Login

Huse med infrarødt og trådløst netværk
Vi er altid i bevægelse....

 

Startside
Op
VOTACO
Produkter
Landkort og foto
Personale
Foredrag
Info
Musik til festen

Huse med infrarødt og trådløst netværk

 

Det skal være nemt at styre lamper, kaffemaskiner, tv og radio fra en central computer. Jørn Christiansen satser på at mandsopdække hjemmet med infrarøde følere og sendere.

 

Jørn Christiansen er sikker på, at fremtidens huse bliver bygget med computernetværk, der kan styre al elektronik i huset.

- Det er nemt nok at lave. Det har jeg jo selv haft i 13 år. Den store udfordring er at lave noget, der kan installeres i de bygninger, vi har i dag, uden at vi skal til at bore huller alle vegne, fortæller Jørn Christiansen.

Han er klar med sin helt egen netværksløsning til private hjem. Rundt om i stuerne placeres små kombinerede følere og sendere, der i hans egen prototype mest minder om en miniudgave af de lys-sensorer, der kan fås i et hvert byggemarked, blot med en lille antenne på. Så kan man bare råbe til radioen om at skrue ned.

- Fremtidens computere forstår naturligvis mennesketale og dirigerer husets apparater ved at sende infrarøde signaler far de små sendere i hvert rum i huset.

Infrarøde signaler er allerede i dag standard og kan forstås af næsten alle tv-apparater, radioer, bærbare pc’er og så videre. Det gør det muligt at basere et kommende hjemmenetværk på den forbrugerelektronik, vi kender i dag.

Det er meningen at opfindelsen skal blive et hvermands eje. Jørn Christiansen regner med at kunne producere en infrarød sender og modtager til at sætte i stikkontakten for 40 kroner.

- Alt, hvad du sætter uden på min IR-enhed i stikkontakten, kan styres af husets computer. Så er det nemt at dæmpe lyset. Du kan bare sige det til computeren. Og det bedste af det hele er, at enheden kan flyttes uden problemer, forklarer Jørn Christiansen. 

 

 

 
Send e-mail til rune@ege-data.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2013 Ege-Data Consult ApS
Senest opdateret: 04. juni 2000