[Billede af firmalogo]  

Startside Op Feedback Søg Login

Kommuner satser på trådløs netværk
Vi er altid i bevægelse....

 

Startside
Op
VOTACO
Produkter
Landkort og foto
Personale
Foredrag
Info
Musik til festen

Kommuner satser på trådløs netværks-protokol

 

FLAP-protokollen hedder Jørn Christiansens nyeste opfindelse. Han har opkaldt sin teknologi til trådløse netværk efter sig selv: Fantastisk Laber Arbejdsom Person.

- De trådløse protokoller, der findes, er simpelthen ikke hurtige nok og sikre nok, forklarer han ivrigt.

Det er ellers ikke fordi FLAP-protokollen i sig selv er specielt hurtig. Den kan højst præstere 9.600 bps, men det fine ved den er, at den er hurtig til at koble sig af og på forbindelsen. Så frekvensen kan samtidig bruges til almindelig tale.

- Kommunerne kan for eksempel bruge den frekvens, de har i forvejen til hjemmehjælpernes radio. Mit system kobler op og laver sin transmission så hurtigt, at de ikke kan høre det. Selv ikke midt i en samtale, siger han.

Det er vigtig for Jørn Christiansen. at data når sikkert frem.

- Den modtagende computer skal kvittere for modtagelsen. Og hvis der ingen kvittering kommer, bliver dataene automatisk sendt igen.

FLAP-protokollen ”pakker” enhver eksisterende kommunikations-standard ind i sin egen standard og ”pakker” den ud igen ved modtagelsen. Derfor kan den anvendes sammen med alle kendte net-protokoller. Med den nuværende radio-teknologi kan FLAP-netværket række 40-50 kilometer.

 

Selvgjort er velgjort

 

Det er ikke bare softwaren, Jørn Christiansen  selv har skabt. Han har også selv designet elektronikken bag det det trådløse netværk. Det er bygget op omkring to processorer af den type, der er i CPU i de nu historiske Commodore 64 computere.

Odense Vandselskab har ansvar for rensningsanlæggene for Odense Kommune og er netop i færd med at indføre trådløse netværk til den centrale overvågning af 40 pumpestationer over hele kommunen.

- Systemet er ikke helt indført alle steder, men det, vi har sat i gang, virker udmærket, og det sparer mange penge, fortæller afdelingsleder Gerda Hald fra Odense Vandselskab.

Hun fortæller, at de hidtil anvendte opkaldslinier har kostet omkring 80.000 kroner i kvartalet i modsætning til det trådløse netværk, der kommer til at koste under 10.000 kroner i kvartalet.     

 

 
Send e-mail til rune@ege-data.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2013 Ege-Data Consult ApS
Senest opdateret: 04. juni 2000