[Billede af firmalogo]  

Startside Op Feedback Søg Login

Det kloge køleskab
Vi er altid i bevægelse....

 

Startside
Op
VOTACO
Produkter
Landkort og foto
Personale
Foredrag
Info
Musik til festen

Det kloge køleskab

 

Køkkenet er et af familiens vigtigste samlingspunkter, og derfor kan køleskabet meget vel blive et centralt apparat i fremtidens computerhjem. Allerede i 90erne lancerede Electrolux verdens første ”intelligente køleskab”. Det såkaldte Screenfridge testes af 50 familier i Ballerup. Forsøget, der løber over flere måneder, skal vise, hvordan forbrugerne i praksis forholder sig til de nye, elektroniske tjenester, der presser sig på.

I køleskabsdøren sidder en trykfølsom skærm, der via 2.megabit ADSL-forbindelse giver adgang til både tv, radio og udvalgte websider. Her er fx kontakt med kommunen, lokalavisen, biblioteket og et lokalt supermarked. Forsøgsfamilierne er også udstyret med WAP-telefoner, så de fra supermarkedet kan tjekke deres den indkøbsliste, der er lagret i køleskabet.

Familien kan også bruge køleskabsdøren til at lægge beskeder til hinanden – endda med lyd og videoklip. Screenfridge er altså også et digitalt alternativ til den urskov af gule sedler, der dækker mange køleskabe. ”Jeg nyder at have adgang til Internet fra mit køkken. Det er her vi tilbringer det meste af vores tid. Jeg vil bruge køleskabet til at skaffe dagligdags oplysninger – fx telefonnumre, buskøreplaner og madopskrifter”, siger Rikke Clausen, som er en af forsøgspersonerne i Ballerup.

 De første intelligente køleskabe kan være på det danske marked i år 2002.

 
Send e-mail til rune@ege-data.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2013 Ege-Data Consult ApS
Senest opdateret: 03. marts 2001