[Billede af firmalogo]  

Startside Op Feedback Søg Login

PC-valg
Vi er altid i bevægelse....

 

Startside
Op
VOTACO
Artikler
Landkort og foto
Personale
Foredrag
Info
Musik til festen

 

Det svære valg 

At vælge den rigtige PC er en svær opgave. Der er mange ting, der skal tages i betragtning. Pris, anvendelse, hastighed m.m. er vigtige faktorer. Derfor er det vigtigt, at man får alle de oplysninger, der er nødvendige for at kunne træffe det rigtige valg. 

Vi tager i Ege-Data Consult ApS os tid til den enkelte kunde for at give tilstrækkelig information, så man er sikker på, at man ved, hvad man får. Desuden har vi en velfungerende HOT-line-ordning, der også efter købet giver mulighed for afklaring af spørgsmål. 

Vi arbejder med meget fleksible arbejdstider, som gør det muligt for kunderne at træffe os og få udført opgaver efter ”normal lukketid”. Dette har ofte vist sig at være et behov for institutioner og kontorer. Vores kendskab til ergonomi og erfaring med sent-udviklede unge i forbindelse med brug af PC gør, at vi også i disse sammenhænge er i stand til at råde kunderne i deres anskaffelser af soft- og hardware.

Vore produkter bærer da også præg af disse overvejelser. Vore enheder er sammensat med henblik på anvendelse i forskellige miljøer og af forskellige brugere. Især anser vi det for vigtigt, at monitoren er af høj kvalitet.

Vore netværksløsninger lokalt og regionalt gør, at man effektivt internt eller eksternt er i stand til at koble PCerne sammen. Det har vist sig, at institutioner med fælles paddehat og delvist identisk klientel med stor held kan anvende disse løsninger. Såvel på det administrative som det elevmæssige niveau. Her kan nævnes tunnelløsninger, der effektivt sikrer mod uønsket adgang fra andre brugere på internettet.

PCens grunddele 

For at kunne sammenligne priser de enkelte virksomheder imellem er det vigtigt at sikre sig oplysninger om de dele, PCen er opbygget af. Man skal ikke lade sig narre af hastighed og udseende. Samspillet mellem de enkelte moduler er i den sidste ende meget betydningsfuld for den samlede ydeevne. Derfor gennemgår vi altid følgende med kunden for at oplyse om forskelle og ligheder til andre PCer:

 Motherboard - Her påsættes alle vitale dele. Det er computerens hovedvej, derfor skal den være velfungerende med høj ydeevne.  Alt efter temperament kan der vælges mellem alt onboard eller så lidt onboard som muligt. Vi er vel vidende om, at man for at presse prisen ofte tyer til besparelser ved billige onboard-løsninger, løsninger der i høj grad nedsætter PCens performance, men vi har valgt at prioritere høj ydeevne og sparer ikke på kvalitetsdele.

Processor - Dette er hjertet og hjernen i systemet. Jo bedre og hurtigere processor, des hurtigere bliver PCen.  Her er det vigtigt med tilstrækkelig køling for at sikre lang levetid.

Grafikkort - Denne enhed er sammen med skærmen afgørende for billedkvaliteten. Jo hurtigere grafikkort ( med egen processor og ram) des hurtigere bliver PCen og des klarere billede kan man få frem. Grafikkortet er i høj grad bestemmende for roen i og kvaliteten af skærmbilledet og hastigheden i spil. 

Lydkort - Skal PCen anvendes til multimedie, må man ikke spare på lydkortet og forfalde til efterligninger af kvalitetskort. Der er kort for enhver smag, men fælles er, at den gode lydoplevelse genereres her.  Vi anvender derfor SoundBlaster eller fuldt kompatible til samme. Her kan man også vælge mellem onboard og ikke onboard.

Harddisk - Lagring af data og programmer kræver i dag plads. Vær derfor opmærksom på harddiskens størrelse og tilgangshastigheder. Det er ikke kun et problem om størrelse/pris, vigtigt er også, hvorvidt harddisken er mere eller mindre intelligent. 

Hukommelse - I daglig tale kaldet RAM. Disse skal være af en sådan størrelse, at der er plads til styresystemet og én eller flere programmer. Desuden skal RAMmene kunne arbejde sammen med hurtige motherboards for igen af opnå det bedste resultat. 

Kabinet - Tit det man forstår ved en computer. Her er det vigtigt med plads. Dels for at sikre sig tilstrækkelig afkøling, dels for at have plads til eventuelle udvidelser. Endelig skal kabinettets strømforsyning være effektiv og støje mindst muligt. 

Tastatur - Keyboard. Bør være af den ”klik-lette” type. Skal være slidstærk, da den benyttes igen og igen. 

Mus - Også her må man tage hensyn til menneskets fysiologi. Vi skal sikre os, at musen har form efter en afslappet hånd. 

Skærm - Monitor. Det er vigtigt, at billedet står skarpt. Derfor skal skærmen have en så lille DOT-tal som mulig. Det er ikke kun et problem om skærmstørrelse, tydeligheden er langt det vigtigste.

Hvad skal jeg vælge ?

Det har været vores erfaring, at man skal vælge en PC eller netværksløsning, der er designet netop til brugerens behov. Man får ikke den maskine eller netværksløsning, man ønsker sig, hvis man køber en dusinvare.

Ved henvendelse til os får man først en grundig vejledning, derefter træffes valget og PCen monteres i løbet af få dage med hardware og ønsket software. Netværksdesignet lægges i tæt samarbejde med kunden, inden arbejdet påbegyndes.

 Da vi samtidig kan levere til konkurrencedygtige priser, er grundlaget lagt til vores stadig stigende salgssucces

Yderligere information fås ved henvendelse til firmaet

Rune Cramer

Ege-Data Consult ApS

 

Send e-mail til rune@ege-data.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Copyright © 2013 Ege-Data Consult ApS
Senest opdateret: 23. juli 2013